ישנן סיבות רבות שיכולות לגרום לאובדן שיער ולנשירה וכן למראה חסר ברק, עמום ועייף. גורמים כגון גיל, מין, לחץ נפשי, גנטיקה קשורים למצבי התקרחות, היחלשות שורש השער, שבירה וקצוות מפוצלים.
גם מחלות עור ותרופות מסוימות עשויים להביא לנשירה, אך אין זאת אומרת שלא קיימות דרכים טובות ויעילות להתמודד עם מצבים כאלו.
לעיתים, די בצריכת מזונות מסוימים בכדי לשפר לאין ערוך את מראה השיער ולהביא למראה מטופח ובריא יותר. רוצים לחזק את שורשי השיערות? מעוניינים בשיער שנראה מבריק, ללא קשקשים וללא קצוות מפוצלים? להלן נראה כמה מזונות על, חלקם מפתיעים במיוחד, שיוכלו להוות מפתח לשינוי.
• שיבולת שועל (קוואקר) – רבים אוהבים לאכול דייסה משיבולת שועל, אחד ממיני הדגנים שהפכו למזון בריאות ידוע בזכות החיבור למוזלי ולגרנולה. רופאים ממליצים לצרוך אותה מסיבות טובות – לטובת בריאות הדם למשל, אך יש בה גם תועלת רבה במיוחד לשמירה על בריאות השיער. מומחים מסבירים שצריכה קבועה של שיבולת שועל מסייעת למראה שיער מבריק וסמיך יותר ובמקרים מסוימים היא גם מסייעת לצמחית שיער נוספת.
• קינמון – תבלין חשוב זה נחשב בימי קדם ליקר במיוחד והוא הוגש בחגיגות ועל שולחנות מלכים ורוזנים. רבים מתבלים בעזרתו כיום את כוס הקפה בחלב, את העוגות ואת העוגיות, את הדייסה ואת הסיידר החם. יש לו יכולת מצוינת לחזק את הגוף ולהוריד את רמת הסוכר וכן לשפר מאוד את זרימת הדם. גם עבור השיער הקינמון מוכיח את עצמו והוא ידוע כבעל סגולות מצוינות להזנת השיער וחיזוק שורשי השיער.
• בשר בקר וכבד – אלו מאכלים שנחשבים לעשירים בברזל – אנשים שתזונתם דלה בברזל עשויים לחוש עייפות רבה ויש בכך גם כדי להשפיע על מצב הרוח הכללי. בנוסף, מעט מדי ברזל משפיע על הדם ומבחינת הפגיעה בשיער – זה יכול להביא לנשירה מוגברת. מי שמעדיף להימנע מבשר אדום מטעמי בריאות או צמחונות יכול בהחלט לקבל מנת ברזל טובה גם באמצעות צריכה של מזונות אחרים שידועים כעשירים בו. קטניות ואגוזים למשל וכן גם טחינה.
• תרד – על פי האמונה הרווחת, כדאי מאוד לצרוך תרד באופן קבוע ובכך לחזק את השרירים. למרות שאמונה זו מתבררת כלא נכונה ולמרות שאפילו הברזל שבתרד לא נספג כל כך טוב בגוף, בהחלט מומלץ לצרוך אותו מסיבות אחרות. בתרד ישנם ויטמינים חיוניים חשובים (ויטמין סי, וויטמין איי) וכן גם חומצות טובות וחיוניות. צריכה של תרד יכולה לסייע לאנשים הסובלים משיער יבש, למי שסובל מהתדלדלות השיער ואפילו לשיפור המראה של קצוות מפוצלים ושבורים.
• גויאבה – פרי הגויאבה נודע בשל הריח העז הנודף ממנו וכן בזכות התכולה הנאה של וויטמין סי. למעשה, מדובר בפצצת וויטמין סי, שמצוי בפרי פי כמה וכמה יותר לעומת פירות ההדר. מי שסובל משיער שברירי וכל מי שרוצה לחזק את השיער ולמנוע שבירה וקצוות מפוצלים יראה שיפור באמצעות צריכת וויטמין סי מוגברת. יש לציין שהדבר חיוני כל כך משום שזהו אחד הוויטמינים שהגוף איננו יכול לא ליצר וגם לא לשמור במאגרים.
• ביצים – לא מעט אנשים סובלים מציפורניים חלקות ושיער חלש, שנשבר בקלות. ביצים, כך מסתבר, מספקות גישה מצוינת לוויטמינים מסדרה בי, התורמים לשיער מלא יותר, בריא יותר וכזה שלא מתפצל ונשבר בקלות. יש בהן גם בכדי לסייע לסובלים מנשירה מוגברת. מי שלא יכול לצורך ביצים מטעמים של עודף כולסטרול או מסיבות אחרות יוכל למצוא מקור טוב לוויטמין בי גם במזונות מהצומח כגון אבוקדו.