פסוריאזיס בקרקפת

תקציר המאמר - תוכן עניינים

פסוריאזיס בקרקפת נחשבת לבעיה מתחום העור. היא נחשבת לבעיה מציקה מאד מבחינה אסתטית, כיוון שהיא פוגעת באיכות חייו של הלוקה בה. הפסוריאזיס מאופיין באופן כוללני בכתמים אדומים בעלי קשקש לבן מגרד מאד. המחלה היא בעלת אופי של התקפים חוזרים ונשנים: ישנן תקופות שקטות ואחרות סוערות יותר.

מהלך המחלה הינו אינדיבידואלי, כך לדוגמא, הסיכויים כי אדם חרדתי או אדם הסובל ממצבים טראומטיים יסבול מפסוריאזיס, הינם גבוהים. ניתן למנוע את התקפי הפסוריאזיס על ידי חפיפת שיער יומיומית וטיפול תקיף בזמן החמרת המחלה.

הפסוריאזיס בכלל, ופסוריאזיס בקרקפת בפרט, נגרם עקב התחלקות מהירה של תאי עור חדשים על פני ישנים ומתים.

הגילאים השכיחים הסובלים מפסוריאזיס בקרקפת הם מגיל 10 עד 30. הפסוריאזיס  יכולה להופיע בכל מקום בגוף, ובדרך כלל לאחר הופעתה במקום אחר, היא תיראה גם על הקרקפת.

הסיבות לפסוריאזיס בקרקפת רבות, כאשר ובדרך כלל יהיה מעורב בה גם מרכיב גנטי. עם זאת, חרדה ולחץ יכולים להחמיר את התופעה, כמו גם אלרגיות, תזונה לקויה ולא בריאה, זיהומים שונים – במיוחד במערכת העיכול, אלכוהול ועוד.

התופעות האופייניות לפסוריאזיס

  • קשקשים – הקשקשים האופייניים לפסוריאזיס מופיעים לרוב במצח, מאחורי האוזניים ובעורף. לאחר מכן הם גם יופיעו על כל הקרקפת. המראה הקליני יהיה בדרך כלל קרקפת אדומה מאד ומגורה לפעמים עד זוב דם וקליפות קשקשים עבות. כמו כן, יוכלו להופיע אזורי התקרחות או שיער דליל מאד. הקשקשים והנגעים מגרדים מאד ולפעמים אף כואבים, ולכן פעמים רבות, גירוד קשקשים אלה פוצע את העור ועלול לגרום לזיהום מפריש.
  • נשירת שיער – במקרים קיצוניים של פסוריאזיס עלול להיות דילול של השיער, עקב הקשקשת המוגברת. כאשר המחלה מגיעה גם לשורשי השיער, היא גורמת למותם, וכתוצאה מכך תוכל להתרחש גם נשירת שיער. טיפול בקשקשת תוכל לטפל גם בבעיה זו.
  • פעמים רבות, הסובלים מפסוריאזיס בקרקפת יסבלו גם מדלקות אחרות או פסוריאזיס ותסמינים דומים במקומות אחרים בגוף, כמו למשל מרפקים, ברכיים, חזה ובטן. במקרים נדירים, הפסוריאזיס יכול להופיע גם באברי המין.
  • עלולים להתגלות גושים מתחת לעור. גושים אלה הינן בלוטות לימפה אשר התפתחו כתוצאה מהדלקת.
  • מכיוון שלפעמים הקרקפת היא כל כך פריכה ורגישה, יראה אף דימום קל במהלך סירוק או הברשת השיער.

 

פסוריאזיס בקרקפת – טיפול

הטיפולים הנפצים והראשוניים בבעיית הפסוריאזיס הם שמפו נגד קשקשים. במקרים חמורים יותר ניתן להשתמש בשמפו מיוחד הנמכר בבתי מרקחת ומכיל סוגי גופרית וזפת. כאשר סוג טיפול זה לא עוזר, אפשר להיעזר במשחות שומניות, הכוללות גופרית אשר נמרחות על הקרקפת.

כאשר הבעיה חמורה יותר ולא מגיבה לטיפולים, אופציה נוספת יכולה להיות כמות סטרואידים קטנה או משחות על בסיס ויטמין D. כמו כן, קרני לייזר יכולים לעזור ולהקל על התסמינים. הרפואה הקונבנציונלית לא מנסה לרפא באופן כליל את המחלה, מכיוון שגורמיה כלליים מאד ומערבים תחומים רבים, לכן היא מנסה להקל על התסמינים ולרווח את התקופות בין הישנות המחלה.

מכיוון שלרפואה הקונבנציונלית יש מעט מאד טיפולים להציע לסובלים מפסוריאזיס בקרקפת, רבים ממטופלים אלה פונים לטיפולים אלטרנטיביים. הפונים לטיפולים אלה מנסים לאמץ להם דרך חיים אשר תוכל למנוע ואף להעלים את המחלה בכלל.

למשל, נטורפתיה אשר מאמינה בשינוי תזונתי, צמחי מרפא או דיקור סיני, מדיטציה או טיפולים התנהגותיים המנסים להפחית את סיבות הלחץ והחרדה ולייעל את תהליך ההתמודדות עמו. למטפלים המשלימים ישנם סיפורים רבים אודות הצלחות הריפוי. חשוב לשים לב כי המטפל או שיטת הטיפול היא אמינה ומסוגלת לתת הוכחות ממשיות להצלחתה.

תמונה של אבי אפללו - מתמחה בפתרונות שיער
אבי אפללו - מתמחה בפתרונות שיער

מתמחה בפתרונות שיער ותוספות שיער רפואיות ומתקדמות באיזור הצפון. עם ניסיון של כ-23 שנה בתחום התוספות השיער.
המרפאה מנוהלת על ידי אבי אפללו, שמאחוריו, צוות עובדים המקצועי והמיומן אשר מקפידים להעניק לכל אחד מלקוחותינו שרות מקצועי ואדיב ו

מאמרים לקריאה נוספת